Cerebra ISMMMO Akademi Yabancı Sermayeli Şirketlerde Muhasebe Uzmanlığı Programını Koordine ediyor - Haziran 2010

Cerebra İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Odası tarafından düzenlenen Yabancı Sermayeli Şirketlerde Muhasebe Uzmanlığı Programı'nın koordinasyonunu üstlendi. Cerebra'nın üst düzey yöneticileri Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketlere ilişkin uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübelerini meslek mensupları ile paylaşıyor.

Neden Yabancı Sermayeli Şirketlerde Muhasebe Uzmanlığı Programı?

Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler, küreselleşme, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, muhasebe mesleğini derinden etkilemiştir. Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nın da önemli gerekçelerinden biri olan "evrensel açılımlar" (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri, Basel II gibi) ve bu açılımların ulusal düzenlemelere yansımaları, artık bu değişimin etki alanına en yakın meslek gruplarından biri olan meslek mensuplarını zorunlu olarak değişime itmektedir. Bu değişim muhasebe mesleğinde "uzmanlaşmayı" kaçınılmaz hale getirmiştir.

Cerebra ortağı Fikret Sebilcioğlu'nun ISMMMO Yaşam Dergisi'nde "Yabancı Sermayeli Şirketlerde Muhasebe Uzmanlığı Programına" ilişkin ropörtajını ekte bulabilirsiniz.

PAYLAŞ