İ.Ü. İşletme Fakültesi Muhasebe Enstitüsü - ACFE Türkiye İşbirliği / Suistimal Farkındalık Semineri - 1 Aralık 2016

"Suistimal Farkındalık Seminerleri – Üniversite Buluşmaları” etkinlik serisinin üçüncüsü 1 Aralık 2016 tarihinde ACFE Türkiye ve İ.Ü. İşletme Fakültesi Muhasebe Enstitüsü işbirliği ile İ.Ü. İşletme Fakültesi Avcılar Kampüsü'nde gerçekleştir. "Çalışan Suistimallerinin Şirketler Üzerindeki Etkileri İle Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Çözüm Önerileri” başlıklı panele konuşmacı olarak Cerebra Yönetici Ortağı ve ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu, Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Hukuk Bürosu'ndan Av. Okan Demirkan, Koç Holding A.Ş. Denetim Grubu Koordinatörü Murat Çağlar ve İ.Ü. İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Lerzan Kavut ve Doç. Dr. Burcu Adiloğlu katılacaktır. Açılış konuşmaları ise İ.Ü.İ.F.Muhasebe Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Göksel Yücel ve İ.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir ile ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Oltulular tarafından yapılacaktır.

Bilindiği üzere Association of Certified Fraud Examiners (ACFE)’nin 2016 yılı küresel suistimal çalışması, bir şirketin her yıl gelirinin %5’ini suistimal nedeniyle kaybettiğini ve bu verinin 2015 dünya gayri safi hasılası ile karşılaştırıldığında, suistimale bağlı olarak yaklaşık 3,7 trilyon dolarlık küresel bir kaybın olduğunu göstermektedir. 21. yüzyılın en önemli ekonomik suçlarından biri olan çalışan suistimalleri (hileli finansal tablolar, şirket varlıklarının kötüye kullanılması ve yolsuzluklar), iş ortamlarını tehdit etmeye devam etmektedir. Siemens, GlaxoSmithKline, Petrobras ve güncel olarak FIFA ve Volkswagen’de yaşanan yolsuzluk skandalları bu ekonomik suçun boyutlarını çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır. 

Panelde, çalışan suistimallerinin şirketler üzerindeki maddi ve maddi olmayan etkileri irdelenecek, bu ekonomik suçlar ile nasıl mücadele edileceğine ilişkin çözüm önerileri kurumsal yönetim, iç ve dış denetim, etik ve uyum kavramları perspektiflerinden değerlendirilecektir. 

Tarih  : 1 Aralık 2016 Saat 10:00
Yer     : İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Avcılar Kampüsü
Salon : Auditorium

10.00 Açılış
Hoşgeldiniz: Prof.Dr.Göksel YÜCEL (İ.Ü.İ.F.Muhasebe Enstitüsü Müdürü)

Açılış konuşmaları:
Prof. Dr. Recep PEKDEMİR (İ.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı)
Murat OLTULULAR (ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı)

10.20 Panel Panel Başkanı:
Prof. Dr. Ersin GÜREDİN – Oturum Başkanı (İ.Ü. İşletme Fakültesi) Panelistler:
Fikret SEBİLCİOĞLU (SMMM, CFE – Cerebra Muhasebe Denetim Danışmanlık Ortağı, ACFE Türkiye YK Üyesi, TEİD YK Üyesi)
Okan DEMİRKAN (Avukat – Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Hukuk Bürosu Ortağı TEİD YK Üyesi)
Murat ÇAĞLAR (SMMM, CFE, CRMA – Koç Holding A.Ş. Denetim Grubu Koordinatörü, TİDE YK Başkan Yardımcısı)
Prof. Dr. Lerzan KAVUT, Doç. Dr. Burcu ADİLOĞLU (İ.Ü. İşletme Fakültesi)

11.45 Kapanış

Ayrıntılı bilgi için:
LCV: Demet Kaya
Tel: 0554 302 00 22
E-mail: demet.kaya@usiud.org

Duyuruya buradan ulaşabilirsiz.

PAYLAŞ